PREMIES

Premies van de Vlaamse Overheid

Op welke premies kan je beroep doen?

Hier bij Prof@Work begrijpen we dat het financieren van bouw- en renovatieprojecten een belangrijk aspect is voor onze klanten. Daarom hebben we deze pagina samengesteld om u te informeren over mogelijke premies en subsidies waar u mogelijk recht op heeft voor uw dakwerken, gevelwerken en asbestverwijdering.

Of u nu een particuliere huiseigenaar bent, een bedrijfseigenaar of een overheidsinstelling, er zijn vaak verschillende programma’s beschikbaar om u te helpen de kosten van uw project te verlagen en uw investeringen in uw woning of gebouw te ondersteunen.

Blader door onze informatie om meer te weten te komen over de verschillende premies en subsidies die beschikbaar zijn in uw regio. Ons deskundige team staat klaar om u te begeleiden en te adviseren over hoe u optimaal kunt profiteren van deze financiële ondersteuning voor uw bouw- en renovatieplannen.

Ervaren team

Ervaren team voor zorgvuldige uitvoering van projecten.

De beste materialen

Gebruik van beste materialen voor duurzaamheid en kwaliteit.

Correcte prijs

Transparante prijzen die overeenkomen met geboden kwaliteit.

Eigen plaatsers

Eigen plaatsers voor naadloze en persoonlijke service.

Huidige premies

Aanvragen van premies

Mijn VerbouwPremie

Mijn VerbouwPremie is een premie van de Vlaamse overheid voor renovatie en energiebesparende investeringen. Deze premie geldt voor woningen, appartementen en alle andere gebouwen in het Vlaamse Gewest.

Daarnaast kunt u ook uw renovatie financieren met Mijn VerbouwLening. Het inkomen van de eigenaar(s) en de gezinssituatie bepalen tot welke inkomenscategorie u behoort binnen Mijn VerbouwPremie. Deze inkomenscategorie bepaalt op zijn beurt voor welke categorieën van werken u premies kunt aanvragen en op welk premiebedrag u recht heeft.

Welke werken? Werken die wel in aanmerking komen
Volgende werken, die door een aannemer uitgevoerd worden, komen in aanmerking voor de premie voor de categorie dak:

  • Plaatsen van nieuwe dakisolatie
  • plaatsen van zoldervloerisolatie van een niet-verwarmde zolderruimte
  • plaatsen van nieuwe dak- of zoldervloerisolatie samen met verwijdering van asbesthoudende materialen in de dakbedekking of het onderdak
  • Renovatieverwijderen van asbesthoudende materialen in de dakbedekking of het onderdakafbraak en plaatsing van dakstructuren en vervanging door draagkrachtige elementen (denk maar bijvoorbeeld aan kepers) plaatsen van onderdak bij hellende daken
  • plaatsen van waterdichte bedekking zoals dakpannen en roofing (ook rieten daken komen in aanmerking mits voldoende geïsoleerd – het riet op zich telt niet mee als isolatie)
  • behandeling van houten dakstructuren tegen zwammen en insecten
  • plaatsen van een dakdoorbreking, zoals de dak(vlak)ramen en de lichtkoepels die voorzien zijn van glas of polycarbonaat met een Ug-waarde(open definitie) van maximaal 1,0 W/m²K en de lichtkokers (komt ook in aanmerking bij de categorie ramen en deuren mits voldoen aan ventilatievoorwaarden)
  • vervangen en plaatsen van dakgoten en afvoerpijpen
  • overzetdaken op voorwaarde dat de oorspronkelijke dakbedekking geen asbest bevat
  • werken aan de schouw (voor zover gecombineerd met werken aan de draagstructuur en of dakbedekking)

Voor de simulator kan u terecht op de Mijn VerbouwPremie Simulator van de Vlaamse Overheid.
Deze geeft een goede weergave wat mogelijk is voor uw gezins- en inkomstensituatie.

Scroll naar boven